tirsdag den 9. april 2013

Til den søde tand

Jeg har jo som sagt sat mig for at blive bedre til at bruge tid i køkkenet igen med madlavning og bagning. Derfor skulle der være lidt til den søde tand, da vi fik gæster i weekenden.

 Lækre chokolade muffins med frosting, efter denne opskrift

 Snegle med æble-marcipan fyld

Og lækre kanelsnegle

Sneglene er lavet efter denne opskrift, som jeg ikke har afprøvet tidligere;

ca. 24 stk.
½ pakke gær
1 dl lunkent vand
2½ dl skummet mælk
½ tsk salt
1 spsk sukker
1 spsk smagsneutral olie
ca. 500 g hvedemel

fyld:
100 g brun farin - 1 spsk kanel
eller
1 æble - 100 g marcipan

Opløs gæren i vandet. Tilsæt mælk, salt, sukker, olie og det meste af melet og ælt dejen. Tilsæt løbende mere mel indtil dejen er glat og elastisk og slipper finrene. Dæk skålen med plastikfilm og lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.

Rul dejen ud til en firkant på 30*50 cm . Bland ingredienserne til fyldet sammen. (æble og marcipan blendes sammen) Fordel fyldet jævnt over dejen. Rul dejen sammen som en roulade. Skær skiver i ca. 2 cm tykkelse og læg dem i muffinforme. Lad sneglene efterhæve mens ovnen varmes op til 180 grader. Bag ca. 15 minutter.


Sneglene var nemme at gå til og smagte fantastisk. Og så var det et plus at de var knap så fedtede (af smør) som de plejer. Man skal lige tænke sig om, når man flytter sneglene til formen, hvis man laver kanelsneglene, da fyldet jo ikke klistrer til dejen som man plejer og derfor godt kan drysse ud af sneglene under flytningen.

2 kommentarer:

  1. Sikke da et ondt indlæg! Men heldigvis er der ingen kalorier i det :-P

    Ser viiiiildt lækkert ud! :-))))

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var også rigtig lækkert ;-)
      Og kalorier er jo gode nok, så længe vi bare ikke indtager for mange af dem.
      MVH Rikke

      Slet